Op zoek naar hotspot “The Cotton Beach Club” op Ibiza

0
2732

Het was even zoeken, want de Tom Tom stuurde ons alle richtingen uit behalve de goede. Uiteindelijk na een mooie trip, kris-kros over Ibiza, belanden we dan eindelijk bij de Cotton Club, gelegen aan de Cala Tarida Beach. Ook hadden we netjes de auto boven aan de heuvel geparkeerd en zijn naar beneden gelopen… NIET DOEN! Daar krijg je spijt van wanneer je gegeten hebt en wat cocktails achterover geslagen hebt. Dan is het vervelend als je weer terug de berg op moet lopen in de felle zon. Gewoon doorrijden tot aan de club, ze hebben een eigen parkeergelegenheid.

bron foto’s: Emanuel Gesang www.emanuelgesang.com

Wanneer je er eenmaal bent, wil je nooit meer naar huis! Wat is het toch een prachtige locatie, met zo’n mooie energie en sfeer… Je kijkt vanaf het restaurant uit over het prachtige strand en wanneer je zit te eten, kom je helemaal tot rust van de heerlijke lichte breeze die langs je gezicht waait en het geruis van de azuurblauwe zee. De geuren van allerlei heerlijke bloesemen komen je tegemoet, net zoals de geuren van de keuken.

De basis kleur van de Cotton Club is wit, wat natuurlijk prachtig is voor de sfeer van het restaurant. Het is niet saai Flexa wit, nee het is “Ibiza Wit”, wat mij een gevoel geeft alsof ik zo’n huis zit aan het water in de Hamptons. Zo’n koloniaal huis van hout, met witte houten vloerdelen en met een interieur bestaand uit een mengeling van Balinese en Indiaase invloeden.

 

Terwijl mijn moeder en ik allerlei heerlijke gerechtjes bestellen, luisteren we naar de relaxte loungemuziek van de DJ, die een paar sets draait. Zippend aan onze grote en royaal gevulde glazen Champange Sangria, kijken we uit over de zee en doen we ons tegoed aan een tartaartje van zalm. Ondertussen is er op het dakterras een bruiloft gaande. We bewonderen de mooie gasten die in- en uitlopen, maar ook de gasten die het restaurant bezoeken zijn het bezichtigen waard.

Verliefde stelletjes, van het leven genietende vriendinnen die om de haverklap in lachsalvo’s uitbarsten, oude verzorgde dametjes met opgespoten lipjes in hun kleurrijke tuniekjes die even willen lunchen om daarna weer op het strand te zonnen.

Maar ook de “surf dudes” en de hippies ontbreken niet. De bediening is ronduit geweldig. Je glas is nooit leeg, brood wordt aangevuld en meer saus? Ook geen probleem. Het is erg prettig tafelen. Om een beetje een impressie te krijgen van The Cotton Beach Club, heb ik nog een filmpje gevonden. Mijn moeder en ik hebben een heerlijke dag gehad, het was het zoeken helemaal waard.

 

Voor reserveringen kun je mailen naar: reservations@cottonbeachclub.com

Telefoon: (+34) 971 80 61 80

Het is ook mogelijk via de website een contactformulier in te vullen.