Carrie Bradshaw laat weten dat het okay is om een tule rok te dragen

4
16458
Carrie Bradshaw tulle skirt
Carrie Bradshaw in Paris wearing a fabulous green skirt

 

De vrouwen die al jaren pin-up kleding dragen en dus niet meedoen aan de trend waarbij alles uit de 50’s een soort come back heeft gemaakt, zullen het weinig interessant vinden als het gaat om petticoats en tule rokken. Dat geld ook voor mijzelf. Vanaf eind jaren ’70 koop ik veel kleding tweedehands, voornamelijk uit de jaren 50, dus voor mij is die “trend” een normale manier van kleden. Tegenwoordig wordt dat heel chic “vintage” genoemd, but let’s get real, het is nog steeds tweedehands en daar is niets mis mee.

Wij “vintage” dames dragen al jaren tutu’s en petticoats, maar dat is natuurlijk niet interessant.

Het wordt voor het overgrote deel van de dames pas interessant wanneer iemand als Sarah Jessica Parker het gaat dragen, dan pas wil de rest van de wereld ook meedoen aan die trend. Het commentaar van mensen is in deze net zo veranderlijk als het weer. Waar ik eerst werd aangekeken alsof ik uit een inrichting ontsnapt was en ik regelmatig hoorde; “Wat heb jij nou in Godsnaam aan?”, is het tegenwoordig; “Hé wat leuk, ik zag het ook bij Sarah Jessica Parker”…..tja….

 Fotos from fashionbloggers worldwide wearing Space 46 Boutique

Vooral onder de Amerikaanse fashionbloggers zie ik sinds 2 jaar weer opnieuw de trend opkomen van de petticoat en de tule rok. De meeste vrouwen die Sex & the City hebben gevolgd, kunnen zich vast dat beeld nog wel herinneren van Carrie Bradshaw in haar korte witte tutu, en later in toen ze met Aleksandr Petrovsky mee naar Parijs werd genomen, had ze een prachtige groene midi tule rok aan, die je kunt zien bovenaan dit stuk.

We kunnen dus zoveel zeggen, dat het personage Carrie Bradshaw wel degelijk heeft bijgedragen aan het hip en acceptabel maken van de tule rok als basiskledingstuk.

Wanneer je geen ballerina bent of op het toneel staat, zal het niet snel in je gedachten opkomen om een tutu naar een feestje aan te trekken. Een petticoat is normaal bedoelt om onder een rok of jurk aan te trekken.

Maar die mode is dus verschoven. Je draagt de tule rok of petticoat dus niet meer onder je kleding, maar als rok. Raadzaam is wel, wanneer je een petticoat als rok draagt, daar nog iets onder te dragen, omdat het bovenste stuk van de petticoat vaak doorschijnend is, tenzij dat je bedoeling is natuurlijk…

Black Magnolias GiveAway Time
Klik op de button om mee te doen.

Omdat ik inmiddels, vanwege lichamelijke groei, niet meer in mijn oude kleding pas heb ik besloten mijn groene tule rok (zie foto hieronder) weg te geven. Ga naar de GiveAway pagina of klik op de bovenstaande button.

Deze vintage rok kan binnenkort bij jou in de kast hangen.
Deze vintage rok kan binnenkort bij jou in de kast hangen.

Om dezelfde reden heb ik onlangs twee nieuwe besteld bij Space 46 Boutique in het zwart en de kleur ‘blush’. Het duurde ongeveer 10 dagen voordat ik ze in huis had. De douanekosten waren € 18,-, maar dan heb je wel echt een prachtige tule rok. Neem vooral een kijkje op de website: www.space46boutique.com

Bron: Coverfoto: Fashionblogger Kim Le van Lace and Locks

4 REACTIES