Ik moet naar de “poenie-vrouw”

0
20444

“Wat zijn je plannen vandaag, gaan we samen lunchen?”, roept mijn man vlak voordat hij de deur uit gaat.

“Nee lieverd, ik heb twee meetings en dan een afspraak bij de ‘poenie-vrouw’.

Mijn Surinaamse vrienden snappen dit wel, mijn Nederlandse vrienden denken; “WTF is een ‘poenie-vrouw’?”. Een poenie is niets anders dan een vagina, doos, muts, flamoes en al die andere namen meer, maar dan in het Surinaams. Mijn “poenie-vrouw” heet gewoon Deborah en heeft sinds 2012 het bedrijf Wax & Go in Alkmaar neergezet en is professioneel waxer. Omdat Deborah meer poenies ziet dan een gemiddelde gynaecoloog gaf ik haar ooit die naam, met veel liefde uiteraard.

 

Deborah Owner & Founder Wax & Go
Deborah Owner & Founder Wax & Go

 

 

Ik was al klant van Deborah toen ze ooit in een Amsterdamse wax salon werkte. Dat ze voor zichzelf is begonnen in Alkmaar is voor mij en alle goed voor zichzelf zorgende dames in Alkmaar e.o. echt geweldig. Ik ben daar erg blij mee en vooral blij met Deborah.

 

 

 

Mocht deze oog-kneusende mode weer terugkomen doe ik niet mee!
Mocht deze oog-kneusende mode weer terugkomen doe ik niet mee!

Het kan zijn dat je het allemaal niet zo in de gaten had, maar de zomer komt er niet aan. Hij is er al.  Misschien heb jij je harige poenie of tollie afgelopen herfst, winter en misschien zelfs helemaal tot aan de lente achtergelaten in het bos en denk je dat staatsbosbeheer de rest wel doet? Uhm…nee dus. Je moet nu echt aan de slag de boel op orde te krijgen daar beneden.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je partner graag aan speurtochten doet, zoiets als “Op jacht naar de schat”, maar daar kan en wil ik mij helemaal niets bij voorstellen. Ik doe niet aan seizoens-ontharen, ik ben het hele jaar door bezig mijn tropische regenwoud op de afgrond van uitsterven te krijgen. Dat is voor mij een serieuze taak.

Het kan mij namelijk niet schelen in welk jaar de mode “natural hair” look weer hip is geworden of weer in de mode komt, ik doe niet mee. Oksels, bikini lijn en onderbenen moeten gewoon haarvrij zijn, schoon en glad of netjes gemodelleerd. Met gemodelleerd bedoel ik dus geen hipster coup daar beneden maar meer iets van een zorgvuldig en goed onderhouden grasveldje waarbij vooral de kantjes goed onderhouden zijn.

De reden waarom ik ben gaan waxen, is omdat ik van scheren vreselijke uitslag kreeg en ingegroeide haren met de daarbij behorende ontstekingen. Bovendien moest ik dan ook nog om de dag scheren wat mij overgevoelige huid helemaal niet aan kon.

Ik heb van alles geprobeerd wat beteft ontharen: Kapitalen heb ik uitgegeven aan alles wat met ontharen te maken heeft.

Van speciale scheermesjes tot mijn laatste geldverspilling de Braun Silkapil (auch) Ik heb zelfs ooit een akkefietje met ontharingscrème gehad. Toen ik de crème op mijn onderbenen smeerde hoorde ik na 1 minuut een een raar bruisend/ knetterend geluid en zag (en voelde) voor mijn ogen mijn onderbenen openspringen. Als een malle alles afgespoeld, maar het was al te laat. De chemicaliën in de crème zorgde ervoor dat mijn huid  letterlijk openscheurde tot bloedens toe. Mijn onderbenen zitten vol littekens die over de jaren wel minder zijn geworden, maar helaas nooit mooier.

Toen heb ik mij laten overhalen door een schoonheidssalon in Alkmaar, om te laseren.

De kennis over laseren was bij mij echt minimaal en bij de schoonheidsspecialiste duidelijk ook! Het enige wat ik erover wist, was dat het alleen mogelijk was met een blanke huid het liefst met donkere haren.

De eigenaresse van de salon verzekerde mij dat haar nieuwe geavanceerde laser-martelwerktuig tegenwoordig ook geschikt was voor een donkere huid, het wordt dan op een lagere stand gelaserd, zo sprak de dame vol goede moed. Ik heb precies 1 martelbehandeling gehad, wat ook precies genoeg was om 2e graads brandwonden op te lopen.

Het zag er vreselijk uit en heb een week lang jankend wijdbeens op bed gelegen en dan niet op de manier zoals jullie misschien in gedachten hebben, want dan jank ik niet. Ik heb er tot de dag van vandaag vreselijke lelijke littekens aan overgehouden. Dus we kunnen concluderen dat laseren voor mij geen succesvolle onderneming was.

Volgende fase in mijn leven: de Brazilian Wax! 

Een Brazilian Wax is een ontharingsmethode die eind jaren ’80 door zeven zussen in New York werd geïntroduceerd. Ze begonnen een schoonheidssalon genaamd de J. Sister International Salon Ze hadden een enorm grote celebrity clientèle waaronder Sarah Jessica Parker,  Scarlett Johansson, Eva Longoria, Gwyneth Paltrow, Christy Turlington en Naomi Campbell.

[easy-image-collage id=2353]

Bij het uitvoeren van een Brazilian Wax noemt men het smalle strookje schaamhaar dat men vaak op de venusheuvel laat staan, ook wel Braziliaans streepje. In tegenstelling tot een klassieke bikini-lijn verwijdert men bij een Brazilian Wax al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen. Dus ook de schaamlippen, bilnaad en rond de anus. Er wordt een speciale wax voor gebruikt, waardoor de haren inclusief haarwortel worden verwijderd, daardoor blijven de haren langer weg dan bij scheren.

Je geeft je ‘poenie’ letterlijk bloot, want geloof me de ‘poenievrouw’ ziet bijna net zoveel als je gynaecoloog en -als het goed is- minder dan je lover, vriend of echtgenoot. Je ligt op je rug, met je benen in de “kikker” houding. Je ligt dus met je voeten tegen elkaar. In het onderstaande filmpje wordt het heel goed uitgelegd. Weliswaar heeft de dame in de video nog ondergoed aan, maar mocht je nog nooit een Brazilian gehad hebben, dan krijg je hierdoor een beetje een idee van hoe het gaat.

Toen ben ik maar op zoek gegaan naar een goede waxsalonDie zaten allemaal in Amsterdam. Geen enkele in Alkmaar of omstreken. Dus ik reed een jaar lang op en neer naar Amsterdam. Waxen is voor mij echt dé ideale oplossing gebleken. Minimaal aan ingegroeide haren, weinig tot zachte haartjes bij het terug groeien en het blijft lang weg. Toen Deborah met Wax & Go naar Alkmaar kwam zag ik dat echt als een verrijking van het beauty landschap in Alkmaar. Want zoveel geweldigs zit er niet.

Ik ben nu al 3 jaar ontzettend tevreden over haar professionaliteit en haar salon. Deborah doet ook mijn onderbenen en oksels, want ook die scheer ik liever niet. Ze waxt ook veelvuldig heren, dus mannen: maak gerust een afspraak. Want waxen voor heren, daar rust gelukkig allang geen taboe meer op. Wax & Go is inmiddels een druklopende salon, dus maak vooral een afspraak om teleurstellingen te voorkomen. www.waxengo.nl

 

Omdat ik iedereen een mooie verzorgde en stijlvolle ‘poenie’ of ’tollie’ gun, mag ik van Wax & Go een gratis Brazilian of Boyzilian weggeven. Kijk op de GiveAway pagina of klik op onderstaande button voor de voorwaarden.

Black Magnolias GiveAway Time

 

Wax & Go Alkmaar

ACHTERSTRAAT 32
1811 LJ ALKMAAR
TELEFOON06 50 20 56 30
E-MAILINFO@WAXENGO.NL

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG12:00 – 21:00
DINSDAGGESLOTEN
WOENSDAG09:00 – 18:00
DONDERDAG12:00 – 21:00
VRIJDAG09:00 – 18:00
ZATERDAG09:00 – 16:00
ZONDAGGESLOTEN