Designer Sheila Bergeik showt haar nieuwe Challimar collectie in The Grand

0
4103
Sheila Bergeik in een mooi moment met haar kinderen

Sheila Bergeik kennen we als de ontwerpster van Challimar. Zij veroverde in korte tijd modeminnend Nederland en daarna de rest van de wereld met haar prachtige unieke shawls. De shawls met oude Italiaanse munten, natuurstenen, grootmoeders’ knopen, fleurige pompoenen, leer, vlechtwerk en kwastjes werden allemaal door Sheila zelf met de hand geknoopt. Ze waren niet aan te slepen en in mum van tijd zag je BN-ers als Irene van de Laar, Inge de Bruin, Leontien Borsato, Estelle Cruijff en Anouk Smulders met een shawl van Challimar.

Zelfs actrice Hally Berry heeft een shawl uit de collectie van Challimar in haar walk-in closet!

Ik hoopte altijd dat Sheila nog veel meer ging ontwerpen, omdat mijn gypsyhartje daar zo blij van wordt. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. In het chique The Grand Hotel in Amsterdam gaf Sheila met haar accessoiremerk Challimar, wat ook door haarzelf is opgericht, een modeshow. De vrouwelijke DJ Lady Bee zette al een geweldige sfeer neer met haar heerlijke beats en Jennifer Cook zorgde voor een spectaculair optreden.

Ik ben zeer enthousiast en heb veel gezien waar ik voor warmloop. A-symmetrische off-shoulder tunieken met een sparkle, mooie fluffy bodywarmers voor over een boho-jurk, suède rokjes met franjes en de mooie shawls die ook door heren gedragen kunnen worden. De voetsieraden van Es-Vedra waren ook een lust voor het oog en paste mooie bij de geshowde collectie.Sowieso word ik blij van alles waar veren, franjes, suède, leer en ruches aanzit en dat was gelukkig volop aanwezig.

Zoals je op de foto’s kunt zien, ziet het er allemaal geweldig uit en ik kan niet wachten totdat het in de winkels ligt. Sheila vertelde ons dat ze maandenlang, dag en nacht keihard heeft gewerkt met een minimum aan slaapuren. Zoals ze zelf zegt, ging ze over op beast-modus en is op haar tandvlees geëindigd. Het mooiste moment van de avond was toen de show werd afgesloten en haar kinderen de catwalk opliepen om mama een bloemetje en een knuffel te geven. Een mooi emotioneel moment en een ontlading van al het harde werken met als resultaat een prachtige collectie.

 

 

Sheila Bergeik in een mooi moment met haar kinderen
Sheila Bergeik in een mooi moment met haar kinderen

 

Foto source and credits: Edwin Janssen & Anneke Janssen van Fotopersburo Edwin Janssen