Verrassend Coco Beach Ibiza

0
2270

Instinctief vermijd ik altijd de grote toeristische, hippe, trendy “ik-wil-gezien-worden”-restaurants. Voor diegene die mij persoonlijk kent is dat geen verrassing, daar ik lijd aan een sneue vorm van mensenfobie. Nu vertelde een vriendin, die al jaren resideert op Ibiza, dat ik toch eens moet gaan eten bij Coco Beach in Playa d’en Bossa.

Bij Playa d’en Bossa denk ik aan dronken, gillende mensen, veel Nederlanders en Engelsen die zich niet weten te gedragen en onbeschoft personeel.

Mijn vriendin verzekert mij dat, ondanks dat Playa d’en Bossa niet zo’n goede naam heeft, het allemaal reuze meevalt en ik blij verrast zal zijn als Bourgondiër. Ze adviseert mij om, als ik daar ben, de Ensalade “Sant Josep Con Solomillo Y Cebollas Fritas” te bestellen. Dat is zoiets als een salade met beef en gefrituurde uien.

Bar

Wanneer we bij de locatie aankomen, die overigens erg makkelijk te vinden is, ziet het er gezellig uit. Een echte strandclub. We nemen eerst plaats in het restaurant binnen, waar een grote groep jonge stellen met kinderen gezellig tafelt. Ik scan vlug de ruimte en sfeer en vind het eigenlijk meteen erg gezellig. De vibe is in ieder geval goed hier. We besluiten na het drankje binnen in het restaurant ons naar het terras buiten te verplaatsen, zodat we van het strand en de mensen kunnen genieten.

De prominent aanwezige Moët & Chandon Imperial Ice bar geeft een gezellige look op het terras met houten flonderplanken.

Al die ijskoude flessen in mooie champagenecoolers nodigen wel heel erg uit om een fles te bestellen, en dat doen we dan ook. We bestellen een fles Moët Chandon Imperial Ice, flink wat oesters en tapas vooraf. Ik kan niet anders zeggen dat de tapas heerlijk zijn. Het personeel is uitermate vriendelijk en tot zover valt het mij allemaal reuze mee. Zoals ons is ingefluisterd, bestellen we vervolgens de Ensalada “Sant Josep”. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten en ik hoop dat ik later niet alsnog uitgehongerd ben, want alleen een salade klinkt voor mij meer als een voorgerecht of een streng dieet.

image

Ik weet niet wat ik zie wanneer de salade voor mijn neus wordt gezet, wat ziet dat er verrukkelijk uit (is verrukkelijk nog een Nederlands geaccepteerd woord?). De salade ziet er niet alleen mooi en lekker uit, hij is gewoon tongstrelend. De combinatie van de gefrituurde uien met de zachte vinaigrette, avocado en de beef is gewoon perfect.

We had delicious food and we enjoyed the fabulous  ambiance and service at the Coco Beach Ibiza
We had delicious food and we enjoyed the fabulous ambiance and service at Coco Beach Ibiza

 

We vinden het beiden erg lekker en met de heerlijke oesters en tapas die we vooraf hadden besteld, is alles ruim voldoende. De service is goed. Het personeel is vriendelijk, attent en snel, maar niet opdringerig. Wanneer we nog nagenieten van het heerlijke eten, de zon, zee en strand en op ons dessert wachten, zie ik dat we in goed gezelschap zijn.

Culinair chef Herman den Blijker geniet hier ook met zijn gezin. Als Herman den Blijker hier eet, zal de rest van de menu kaart vast geen enkel probleem opleveren. Ik was hier uit mezelf niet snel naartoe gegaan en vind Coco Beach een verrassende aanrader. Coco Beach kan ons zeker terug verwachten.

 

 

Coco Beach Ibiza Calle de la Ciudad de Palma s/n, 07817 San José, Playa d’en Bossa, Illes Balears, Spanje Telefoon:+34 971 39 58 62 website: www.cocobeachibiza.com

Bron foto’s: White-Ibiza & Coco Beach