De geweldige Acné-killers: MD Formulations en Priori

0
3688
Deze Blemish Kit heb ik onlangs weer besteld, werkt echt perfect.

In mijn tienerjaren was ik een van de gelukkigen die het hele jeugdpuistjes-gedeelte heeft overgeslagen. 

Ik heb altijd gedacht dat dit kwam omdat ik vanaf het moment dat ik geboren werd, een groot gedeelte van mijn tijd in de Dr. Veeger Kliniek in Nijmegen doorbracht. Dat was een kliniek voor mensen met allerhande ernstige huidaandoeningen of problemen.

Dr Veeger Kliniek Nijmegen, waar heel wat traumatische ervaringen zijn ontstaan.

Na mijn 15e groeide ik over de meeste allergieën heen, zoals men dat zegt.

Ik zag het als een beloning voor die 15 jaar afzien dat ik in mijn tienertijd geen overdosis aan acné had en er niet uitzag als een pizzahoofd zoals vele van mijn vrienden. Als kind heb ik behoorlijk moeten afzien. Andere kinderen speelde in het gras, aten chocolaatjes en aardbeien, gingen naar het zwembad, aten spiegeleieren, droegen sieraden. Allemaal dingen die ik niet mocht.

Tot aan mijn tienertijd bestond mijn leven uit: Vervelende smeersels, kuurbaden, zoutbaden, pakkingen, regelmatig galbulten over mijn hele lichaam of extreme reacties wanneer ik toch met gras, nikkel of andere stoffen in aanraking was gekomen. En oh ja: jeuk. Heel veel jeuk, vaak en heftig.

Galbulten
Zo zag mijn lichaam er regelmatig uit. Jeukende galbulten.

 

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik een paar jaar geleden ineens acné kreeg

Het begon met 1 klein puistje en binnen een week of 4 zat mijn hele gezicht vol. Artsen, dermatologen en schoonheidsspecialisten wisten niet waardoor het kwam en noemde het volwassenen acne.

Bloedonderzoek wees helaas ook niet uit wat er mis ging in mijn hormoonsysteem. Maar ze hielden het voor het gemak op hormonale acné. 

 

 

Kapitalen gaf ik uit aan allerlei behandelingen en smeersels, maar het bleef hardnekkig zitten en werd alleen maar erger.

Mijn hele gezicht deed pijn, want doordat ik extreem fijne porieen heb kunnen ontstekingen er ook niet goed uit. Wat een hel, ik durfde niet meer naar buiten en als ik dan toch weg moest probeerde ik het op allerlei manieren te camoufleren met teveel make-up en mijn Sofia Loren hoed en zonnebril, wat het alleen maar erger maakte.

Doodongelukkig werd ik ervan. Op onderstaande foto’s kun je de acne op mijn gezicht zien toen het nog in het begin stadium was. Toen het nog erger werd wilde ik niet eens meer gefotografeerd worden. Op deze foto’s heb ik nota bene make-up op. De zwarte vlekken is hoe littekens bij een donkere huid zich manifesteren.

Acné in het beginstadium. Dit zijn zelfs foto’s met make-up. Toen het erger werd wilde ik niet meer op de foto.

Na heel veel online zoeken, vooral op Amerikaanse fora en medische sites over acne, kwam ik bij een product uit dat dat MD Formulations heet. De resultaten daarmee waren zo ontzettend goed dat ik weer een beetje hoop kreeg.

Ik ben gaan zoeken welke salons in Nederland hiermee werkte en kwam ik bij Zenza in Alkmaar uit. Schoonheidsspecialiste Myra Kersbergen ging meteen grondig te werk. Mijn eetpatroon, medicatie, verzorgingsproducten die ik gebruikt had en mijn stress level, alles werd in kaart gebracht en geanalyseerd.

 

 

Deze Blemish Kit heb ik onlangs weer besteld, werkt echt perfect.
Deze Blemish Kit heb ik onlangs weer besteld, werkt echt perfect.

Mijn huid was grauw, gevlekt, en grof.

Duidelijk en zichtbaar was, dat ik ineens een overmatige talgproductie had en mijn altijd droge huid ineens vet was. Mijn poriën waren verwijd en grof. We begonnen met behandelingen en reinigen, waardoor mijn gezicht professioneel schoongehouden werd. Daarna begon ik met de producten van MD formulations en Priori. Deze twee merken kunnen samen heel goed gecombineerd worden. Binnen 4 weken was mijn gezicht met 50% opgeknapt.

Priori is beter te verkrijgen in Nederland
Priori is beter te verkrijgen in Nederland

 

Uiteraard speelt het echte probleem zich binnenin mijn lichaam af.

Maar de acne die er zat ging weg, zonder al teveel lelijke littekens achter te laten. Binnen ongeveer 8 maanden was ik bijna helemaal van mijn acne af en had mijn gezicht minimaal schade ondervonden. Inmiddels heb ik sinds 2 maanden weer een uitbraak van acne. Vooral op mijn voorhoofd en wangen hebben het te verduren.

Ik heb online een acné-kit van MD Formulations besteld en ik ben nu in de 6e week bezig en wederom is mijn gezicht al voor 80% hersteld. Ik vind MD Formulations en Priori zulke topmerken. Het is alleen jammer dat het lastig te krijgen is in Nederland en er bijna geen salons in Nederland zijn die ermee werken. Ik heb nog niet echt begrepen waarom. Misschien de prijs? Ik weet het niet maar vind het erg jammer omdat het duidelijk echt helpt.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie voor producten gebruiken tegen acné. Ga je ook naar een schoonheidsspecialiste, dermatoloog of doe je het allemaal zelf?.