“I don’t know what the f**k just happened”

0
4596

Restaurante Bar Anita

Mijn “What the f**k just happened?”-moment van deze week vond plaats op Ibiza. We zitten lekker aan de sangria en tapas bij Bar Anita, je weet wel die plek waar ik zo langzamerhand beter een bed kan neerzetten ( of zo’n jaren ‘80 stretcher, dat is ook goed). Mijn man zit aan het bier en filosofeert met een paar oude Duitse makelaars en een kunstenares over het leven. Ik ben zoals gewoonlijk meer met de mensen om mij heen bezig en probeer niets te missen van het kleurrijke gezelschap. Komt er vanaf de overkant een Nederlands stel aanlopen van zo rond de 40…

Zij is lang slank en mooi gekapt, met korte blonde lokken en heeft zichzelf in een prachtige lange jurk gehesen. Hij heeft een linnen pak aan inclusief snelle zonnebril. Hand in hand stevenen ze rechtstreeks af op het vrije tafeltje waarboven het bord met tekst ‘Restaurante Bar Anita’ hangt. Ze gaan zitten, hij pakt direct zijn telefoon uit zijn zak en duwt hem bij de eerste de beste ober in zijn hand. Die ober wilde eigenlijk de lege glazen meenemen, maar dat hoefde niet van het stel. Of hij effuh een foto kan maken? Ze lachen sexy en charmant en de foto wordt geschoten. Ze kijken samen naar de foto op de telefoon en wanneer het hun beider goedkeuring kan wegdragen, springen ze tot mijn verbazing op en verlaten hun tafeltje zonder ook maar een biertje, sangria of minimaal een glas hierbas te bestellen. “Zo dat hebben we ook weer gehad, ik zal hem zo op facebook knallen”, zegt meneer. “Is goed, zegt zijn vrouw, kunnen ze zien dat we hier ook waren”. En weg zijn ze.

In tegenstelling tot het vreemde echtpaar hang ik echter al veel te lang in Bar Anita rond en zit aan mijn tweede liter sangria. Dus ik was niet echt een helder licht meer en kwam niet op het idee een foto te maken van het stel. Die gedachte kwam later pas. Het enige zinnige of onzinnige wat er op dat moment uit mijn mond met sangria-dampen komt, is; “I don’t know what the f**k just happened?” Ik kijk echtgenoot aan maar die krijgt het niet echt mee. Gezien de lege glazen bier op zijn tafel begrijp ik het wel.

Heb jij nou (facebook-) vrienden die afgelopen week een foto op facebook geplaatst hebben waarbij ze grijnzend in de lens staren, zittend onder het bord van ‘Restaurante Bar Anita’ met een paar lege glazen voor hun neus? Uhm, ze waren er inderdaad, maar alleen voor de foto. Waarschijnlijk zal de foto begeleid worden door een quasi-nonchalante tekst, zoiets als: “Lekker chillen bij Bar Anita in Ibiza, zittend tussen de filosofen en echte hippies”, natuurlijk gevolgd door de hashtags: #gypsylife #goodlife #baranita #ibiza #lovemylife #tapas #wine enz… Geloof me: er kwamen geen tapas en wijn aan te pas. De enige juiste hashtag zou moeten zijn: #fakeasspeople

Aan het echtpaar: Probeer volgende keer eens de ‘Boquerones En Vinagre’ of de ‘Gambas A La Plancha’. Klets eens met het ontzettende vriendelijke personeel en sla een paar glazen hierbas achterover. Geloof me daar haal je echt veel meer uit dan zo’n snelle foto en dan heb je tenminste echt wat om over te filosoferen.

Saludos van de vrouw die jullie met open mond aanstaarde 😉