Zomer in Ibiza, St. Tropez & Marokko, maar dan in mijn tuin!

0
1892

Overal om mij heen hoor ik dat we een geweldige zomer hebben gehad! Ik weet niet of jullie allemaal op Ibiza, de Seychellen, Bora Bora of St. Barth deze idiote uitspraken deden, maar ik weet in ieder geval zeker dat ik gewoon in koud Nederland was en daar tot ver in de maand juli (met 31 mei als een sneue uitzondering), weinig van gemerkt heb en met mijn kaplaarzen achter in de tuin hout aan het kappen was voor de open haard.
Ik heb echt iedere dag naar buiten gekeken en…NOOP! Géén zon…

Ik ben heel duidelijk geen echte Nederlandse en ga dat ook niet worden. Daarmee bedoel ik dat ik never nooit met één enkele kleine zonnestraal al hysterisch roep hoe bijzonder en prachtig het weer is. Om vervolgens, met laag uitgesneden topje, blote armen en teenslippers, al slurpend aan een biertje op een terrasje te gaan zitten. Ik zou wel meegaan, maar dan met ski-jack, wollen muts, ijspegels uit mijn neus en een grote mok hot choco met marshmallows en slagroom. Daarbij zal ik regelmatig vloeken, zeuren en aan je vragen of je wel weet hoe koud het is.

Maar wanneer het dan zover is, en die echte zonnestralen doorbreken, dan ga ik compleet los. Alles boven de 25 graden is zomer voor mij, alles onder de 25 graden is soort van goede gezellige herfst. Het zal wel met mijn Zuidamerikaanse roots te maken hebben of met al die jaren dat ik in Spanje woonde en dus totaal verwend (lees: verpest) ben met gezelligheid en zon!

Ik wilde dit jaar met mijn familie en vrienden vakantie in mijn eigen tuin vieren. En met vakantie bedoel ik dat ultieme vakantiegevoel met de perfecte muziek, kleuren, geuren en eten wat je ontzettend doet denken aan die ene geweldige vakantie op Ibiza, St. Tropez of ander mooi eiland waar je ‘Juan-Carlos’ ontmoette, je iedere avond rond een kampvuur zat aan het strand met een zwoele bries die je weave of extensions in het maanlicht deden wapperen. Je danste op de muziek van de enige strandtent die nog open was en luisterde aandachtig naar het kattengejank wat Juan-Carlos uit zijn Spaanse gitaar perst, maar ja, op dat moment was alles wat ‘Juan-Carlos’ deed seksie en vergeet je voor het gemak maar even dat het een enorme glijer was. Je eet de hele dag door allerlei lekkere vissoorten, altijd vers gevangen door de lokale vissers.

Nou wist ik wel dat veel daarvan niet ging lukken, maar ik heb in ieder geval al mijn eigen ‘Juan-Carlos’. Alleen heet hij Michael en is hij geen enorme glijer. Dat gitaarspelen lukt nog niet zo goed, maar daar wordt aan gewerkt. Eten en drinken ging ook best lukken, alleen die strandtent, dat Ibiza-gevoel daar moest aan gewerkt worden. In een paar weken tijd heb ik mijn tuin omgetoverd tot de ‘Eivissa Lounge Garden’ en iedereen mocht binnenlopen om een drankje te doen aan onze uitgebreide bar, uit te rusten op het lounge-bed, in het lounge-zwembad te gaan liggen of lekker ouderwets te vissen want we wonen aan het water, dus met een beetje fantasie is dat ons strand. Ik kwam alleen mijn tuin uit om naar de Noordermarkt te gaan (zoals je op de foto ziet) geheel in St. Tropez style en hier en daar een feestje. Voor de rest heb ik iedere dag van deze veel te korte zomer in mijn tuin gehangen met man, kinderen, familie en vrienden. Mijn kinderen hebben een heerlijke vakantie gehad voor één keer gewoon thuis achter in de tuin, maar wel met een enorm Ibiza, St. Tropez, Marokkogevoel……en dat allemaal gewoon ergens in West-Friesland…

 

Ik wens iedereen (vooral mijzelf) heel veel sterkte met de Herfst en Winter!

Saludos y besitos

Geneviève X

PS: Ik heb zoveel mensen die mij dagelijks inspireren, doordat ze mooie columns schrijven, bijzondere kleding ontwerpen of verkopen, of een geweldig gevoel voor styling hebben. Uiteraard is dat allemaal een beetje in de hippiestijl waar ik zo vreselijk gek op ben.

Nicole Dufour: Designer van armbanden hoeden, tassen en nog veel meer moois en ook nog eens een hilarische en fantastische columniste.
Monique Mathijsen: Fashion stylist. Bij haar heb ik de heerlijke parfum ‘Campos De Ibiza’ gekocht voor die heerlijke Ibiza geur.
Mireille Bak: Ontwerpster, Styliste en eigenaresse van “Chica Bonita”, waar je de meest geweldige spullen voor je huis kunt krijgen.
Sheila Bergeik: Designer en oprichtster van het label “Challimar”. Deze kleding is helemaal Ibiza-waardig voor mij. Het mooie ervan: haar huidige collectie kun je ook in de winter dragen en toch Ibiza-chic zijn!
Inge Koetzier: Geweldige kunstenares. Wanneer je een écht “Ibiza huis” wilt creëren, moet je echt eens een kijkje bij de schilderijen van Inge nemen. Ze schildert ook in opdracht. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dan heb je een echt authentiek kunstwerk in huis van deze in Spanje wonende kunstenares. Inge schildert o.a. op zeildoek, shutters en kastdeuren en dat geeft echt die speciale ‘beachhouse’ look voor in je huis.

P.s. aankomende zomer is iedereen uiteraard weer welkom in onze Gypsy Country Cottage hou onze facebookpagina in de gaten voor openingstijden.