Marleen Pollack Pimpt Your Shoes!

0
2423

Middelbare school, 14 jaar oud, handvaardigheidlokaal en een leraar die mij heel graag mocht.

Ik mocht van hem alle restjes leer en suède lapjes en veters die ik maar wilde hebben meenemen. Dankbaar propte ik twee vuilniszakken vol. Ik was toen al helemaal gek op alles wat met hippy, “indianen look”, veren, kralen, franjes en leer te maken had. De overknee laarzen waren hot en ik was de trotse bezitter van een kleine collectie, net zoals een aantal van mijn vriendinnen. Ik wilde dat die van mij er anders uit zouden zien dan wat ik om mij heen zag. Ik besloot mijn laarzen te “verbouwen”.

Zo ongeveer zagen mijn laarzen er in die tijd uit! Alleen nog hysterischer met meer veren en stoffen.

 

Ik maakte van al die restmaterialen aan lapjes leer en suède, kralen, veren en alle kapotte sierraden die ik kon vinden, hele lange banden die je dan om je laars heen kon wikkelen.

Het zag er spectaculair uit, en in die tijd had ik er veel bekijks mee. Zo zorgde ik ervoor dat ik met “restafval” de leukste laarzen had. Iedereen vroeg waar ik mijn laarzen had gekocht. Wanneer ik vertelde dat ik ze zelf gemaakt had, kwam altijd weer de vraag; “Wil je dat ook voor mij doen?” Ik ging er echter nooit op in, want die ambitie had ik nou eenmaal niet.

Zelfs niet toen ik als 15-jarige naar Playa ‘d Aro in Spanje ging met mijn ouders. Ik liep een western laarzenwinkel in en de eigenaar was helemaal gefascineerd door mijn laarzen.

De man bood veel geld voor mijn “homemade laarzen” en vroeg of ik zin had om met hem samen het een en ander te ontwerpen. Daar had ik natuurlijk helemaal geen zin in. Ik was op vakantie, 15 jaar oud, verliefd op ene Juan en wilde naar de disco. Bovendien had ik er heel veel werk aan gehad en was verliefd op mijn laarzen. Ik liep er tenslotte als een idioot mee rond in Spanje in 28 graden hitte.

We zijn nu zo’n 30 jaar verder en ondanks dat je de laatste jaren wel de Ibiza bootbelts overal ziet, heeft het mij altijd verbaasd dat niemand ooit een hele lijn van dit soort accessoires uit de grond gestampt heeft. Nou zo’n lijn is er inmiddels wel in Nederland.

Pimp My Shoes
Laarzen opgepimpt met Kelim ties

 

Ontwerpster Marleen Pollack van Pimp Your Shoes heeft een hele lijn met schoen-op-pimpers ontworpen en is er ook nog eens zeer succesvol mee.

Ze heeft echt een leuke lijn van accessoires ontworpen waarmee je allerlei soorten schoenen en laarzen en zelfs kleding kunt oppimpen. Marleen begon al vroeg met haar fascinatie voor schoenen en alles wat daar mee te maken heeft. Wanneer de vriendinnen van haar moeder op bezoek kwamen, wist ze als klein meisje niet hoe snel ze de schoenpoets moest pakken om de dames met blinkende schoenen de deur uit te laten gaan.

Studsbelts waar Marleen mee begonnen is. Inmiddels is haar collectie behoorlijk uitgebreid.

Het is dan ook niet verrassend dat ze in haar volwassen leven 15 jaar in de schoenenbranche werkzaam is geweest. Drie jaar geleden zette Marleen Pimp Your Shoes op. In het begin had ze naast het ontwerpen en het opzetten van haar website, ook nog een fulltime baan van 40 uur. Na een jaar besloot ze om zich helemaal te wijden aan haar bedrijf en het ontwerpen van accessoires.

Ze kwam op het idee door de wederopstanding van de schoenen met studs in combinatie met de in-kickende crisis.

De mensen hadden niet meer het geld om aan alle wisselende modetrends mee te doen en met de komst van deze trend werd dit helemaal moeilijk, want het was geen uitzondering dat je een paar honderd euro kwijt was voor een paar leuke schoenen met studs”, zo vertelt Marleen.

Ze besloot ‘studbelts’ te maken om bestaande saaie laarzen en schoenen een upgrade te geven. Zo konden mensen die minder te besteden hadden toch meedoen aan trends. Ze maakte eerst alles zelf, maar dat was een zeer arbeidsintensief werkje. Dus ging Marleen op zoek naar fabrieken in het buitenland die haar studbelts konden maken. Het bleek een ongekend succes. Binnen enkele weken waren de ‘studbelts’ helemaal uitverkocht.

Daarna is ze beetje bij beetje haar collectie met diverse varianten gaan uitbreiden.

Onlangs heeft Marleen een nieuw concept ontwikkeld genaamd Clixx. Clixx worden niet alleen gebruikt om je schoenen mee om te toveren, maar mensen gebruiken ze ook om er hun vest mee dicht te houden, op bikini’s, jassen, tassen, jeans en noem maar op.

Clixx accessoires die je niet alleen voor je schoenen kunt gebruiken, maar ook op je kleding, tas etc

En ook dit kun je met Clixx doen
En ook dit kun je met Clixx doen

Inspiratie haalt ze uit alle facetten van de modebranche: bloggers, tv, fashion magazines, internet en van beurzen. Onlangs ging ze nog met de bekende Groningse ontwerper Jan Boelo naar de stoffenbeurs in Parijs voor inspiratie. De artikelen van PimpYourShoes zijn momenteel in meer dan 17 boutiques te koop. Maar je kunt ook gewoon online bestellen in haar webwinkel Pimp Your Shoes

Wil jij ook je schoenen of laarzen pimpen? Pimp Your Shoes heeft een mooie GiveAway actie. Op de speciale GiveAway pagina vindt je hier meer over. Of klik op onderstaande button!

Black Magnolias GiveAway Time

Het leven is te kort om alleen maar te blijven dromen. Ik heb nog nooit zo veel geleerd,, gehuild, maar ook nog nooit zo veel gelachen en wat het belangrijkste is, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Leef je droom en durf te leven

Quote van Marleen Pollack