“Mamma heeft ECHT géén gevoel voor humor”

0
1431

312305_2207128271084_1293413504_n

Nog vervelende telefoontjes te plegen vandaag?? Je kan dit schaapachtig kijkend duo altijd bellen. Lachend en over elkaar struikelend komen ze de trap af rennen totdat ze mij zien zitten, er worden snelle blikken met elkaar gewisseld maar ze realiseren zich meteen dat het al te laat is. Mijn zoon biecht schoorvoetend op dat hij zojuist het vervelende creepy ex vriendje van zijn zusje heeft gebeld. Deze dacht na een radiostilte van 1 jaar, het wel weer “cool” was om een vervelend, brutaal sms-je te sturen.

Ze krijgen de volgende voicemail te horen: (lees met een nep Surinaams-achtig accent, het ex-vriendje is overigens verre van Surinaams maar wit, blond en blauwe ogen typje) “Yeahh brada man whazuuup, dope shizzle frizzle, je hebt gebeld met Jay-in-Tha-houseeeeee! Dus check, laat je boodschap achter en dan ga ik je terug phonen Je weet Zellluuuffff toch…. ik heb je genoteerd vriend…..laterszzzz” Mijn zoon laat de volgende boodschap achter op Jay zijn voicemail; ”Beste Jay, niet zo chic hoor dat je mijn zusje weer lastig valt. Na een jaar had ik wel gedacht dat je linker en rechter hersenhelft meer met elkaar in balans zouden zijn zodat je zou begrijpen dat je geen contact meer moet zoeken en dat je inmiddels ook een cursus ABN zou hebben gevolgd. Laat mijn zusje voortaan met rust het is al erg genoeg voor haar dat jij de boeken in gaat als haar grootste mistake everrr! Noteer dat maar vriend! En oh ja Jay, nog een advies, verander die achterlijke Vanilla Ice ghetto voicemail en praat toch eens normaal man, je bént géén neger of ‘brada’ je bent gewoon blank, gedraag je naar je kleur!

Ik kijk het illustere duo aan met een geshockeerd gezicht, zet mijn meest pissige blik op en schreeuw een hele preek eruit langer dan de katholieke zondagsmis inclusief drukke handgebaren. Ik zeg tegen mijn kinderen dat ze ‘the bigger’ person hadden moeten zijn en dit nooit meer mogen doen!. Ik roep nog wat over provocerend gedrag en dat er vele andere oplossingen zijn en of ze ooit wel eens van het woord ‘negeren’ hebben gehoord?! Daarbij kijk ik diep teleurgesteld. Ze druipen af als aangeschoten wild en gaan terug naar boven, ik hoor nog net voordat de deur dichtklapt; “Mamma heeft ECHT géén gevoel voor humor”. Vervolgens bel ik met een dikke, vette ‘Jack Nicholson’ grijns trots mijn man op…… iets over appels die niet ver (genoeg) vallen! ;-))