Mooie ontmoetingen in restaurant ‘Ses Boques” op Ibiza

0
5459
The road to restaurant Ses Boques
The road to restaurant Ses Boques is a very tricky one

 

Je coureurskwaliteiten moeten minstens zo goed zijn als die van Lewis Hamilton, maar wanneer je er eenmaal bent wil je niet meer naar huis. Op deze verborgen locatie, ver weg van alle andere hysterische Ibiza-taferelen vind je de parel ‘Ses Boques’.  Je rijdt richting Sant Josep en volgt dan de weg richting Es Cubells.

Het laatste gedeelte naar het restaurant is een ijzingwekkende hobbelweg type “Afghanistan”, die voor mensen met hoogtevrees een echte beproeving is.

Wanneer je het bord Es Cubells restaurant “Ses Boques” ziet, gaat de weg nog ongeveer 1500 m bergafwaarts, het laatste gedeelte is eigenlijk niet te doen, maar je doet het toch omdat je weet wat er op je wacht.

 

De allereerste keer dat ik hier terechtkwam was per ongeluk, maar een spiritueel positivo zal zeggen dat het zo had moeten zijn en dat is misschien ook wel zo. Een paar verkeerde afslagen en daar stonden we dan. Ik had nog nooit van dit restaurant gehoord en direct bij aankomst overviel mij een euforisch gevoel, alsof ik als een soort Columbus iets bijzonders had ontdekt. Het is een klein en eenvoudig restaurant, waar Joan Ribas en zijn vrouw Lourdes Tur met heel hun hart de sterren van de hemel koken.

Je kunt in dit restaurant heerlijk lunchen en genieten van typische Spaanse gerechten en vooral ook de Ibicencaanse keuken.

De kok kookt heel puur met alles wat vers is en zo uit de zee komt. Wij beginnen met een heerlijke wijn ‘Mar de Frades’, die in het gezelschap komt van Venusschelpen, klaargemaakt in hun eigen sap, die liggen te wachten om verorberd te worden. Mijn gezelschap bestelt Zeebaars gegaard in zout, Paella met vis en schaal -en schelpdieren en Dorade uit de oven. We proeven allemaal van elkaars gerecht en het is allemaal erg lekker.

Wanneer je een bikini en wat handdoeken meeneemt, kun je na de lunch heerlijk relaxt uitbuiken en nagenieten op het strandje. Er zijn ligbedden, tafeltjes en stoeltjes, maar wat ik het allerbelangrijkste vind: het is hier heelijk rustig. Je ligt op een privéstrand met een goed restaurant bij de hand. Ik heb niets meer te wensen.

Private en quiet beach Ses Boques
Nice and quiet beach Restaurant Ses Boques

De laatste keer dat ik er lunchte was, de sfeer geweldig. Een mengeling van kleurrijke mensen. Er is altijd wat en iemand te zien, en zo ook deze keer. Mijn moeder zegt; “Die mevrouw naast jou is volgens mij die bekende Amerikaanse actrice met die aparte lippen en kattenogen uit die film met John Travolta, ‘Face Off’. Ik kan de dame niet goed zien, omdat het grote postuur van mijn echtgenoot de boel blokkeert.

Wanneer ik goed kijk zie ik dat we naast de fantastische actrice Gina Gershon en haar ontzettend sympathieke partner Bobby DeKeyzer zitten.

We raken tijdens het eten gezellig aan de praat. Bobby en Gina wonen een deel van het jaar op Ibiza en de rest van de tijd spenderen ze in New York. Als we vertrekken geven ze ons nog allemaal leuke tips over het eiland, die we besluiten op te volgen. Hierdoor belanden we nog dezelfde avond op een gypsyfestival in San Juan. Ik vind dit soort ontmoetingen heerlijk, ongedwongen leuke gesprekken met mooie en interessante mensen.

Het is een heerlijke locatie en heeft, zoals zoveel plekken op dit eiland, iets magisch. Wanneer je niet tussen het massatoerisme wilt zitten met een menukaart waar schnitzel en bratwürst op de kaart staat, moet je toch echt eens de “dodemansrit” naar dit restaurant nemen. Je krijgt er geen spijt van, dat beloof ik.

 

Website: http://www.sesboques.com

Contact: Tel +0034 606 081 570

Es Cubells, Sant Josep de Sa Talaia

NOTE: Bobby DeKeyzer heeft een prachtig boek geschreven over zijn indrukwekkende leven ‘Not for Sale’ informatie hierover vind je hier
Ook heeft hij een foundation opgezet die verschillende initiatieven en organisaties steunt informatie daarover vind je hier: http://www.dekeyserandfriends.org